[Apocalypse World] Asbjørn og de mange apokalypser

Nu har jeg efterhånden fået spillet en hel del Apocalypse World. Også ikke helt alligevel, da jeg ikke har spillet mere end 1 kampagne. Jeg har spillet kampagnen Hell’s Kitchen som Uffe kørte for os i Odense. Så har jeg fået spillet et introspil af Anne til Fastaval, en 1st session af Troels til Sommerspil, en 1st session af The Plant som jeg skulle køre for Odense folket, men som desværre er blevet aflyst, og nu 1st session af Jackpot City, som er en nystartet kampagne med mig som MC. Jeg regner med at få blogget lidt om Jackpot City.

Annes introspil var baseret på noget premade, vistnok af Vincent selv. Det var vist sat i en meget klassisk wasteland post-apocalypse setting, dog med en del fokus på Malstrømmen. Hell’s Kitchens setting fokuserede på den alt overtagende og farlige natur. Troels spil foregik nede i nogle mineskakter, hvor små samfund var opstået. The Plant fokuserede på et gammelt, men stadigvæk funktionelt, atomkraftværk som Hardhold, imens omgivelserne var præget af dødt land og ørken i klassisk Fallout-stil. I Jackpot City bor spillerne omkring et forfaldent indianer casino, og omgivelserne er inspireret af det hårde og kolde tærren i det nordlige Amerika, fyldt med store skove, bjerge og brusende floder.

Det er fedt at AW har taget mig så vidt omkring, og der er stadigvæk masser af steder jeg gerne vil spille. Moskvas metro, hvor folk lever da overfladen er giftig (Baseret på bogen og spillet Metro 2033, som jeg egenlig ikke kender), overlevende på et stort skib der stadigvæk fylder rundt fra den ene tomme kystby til den næste, en lokal apokalypse i et lukket samfund, f.eks. et “utopia” på bunden af havet (i stil med det man oplever i System Shock og Bioshock spillene), og jeg kunne blive ved længe.

Post-apocalypse og AW er meget større og bredere end jeg lige havde regnet med, da jeg først gik i gang. Det er fedt at skabe settings sammen i løbet af spillet. Det som AW gør på det punkt holder. Det skal man gøre noget mere, og så vidt jeg kan læse ud fra dette blogindlæg, så har Diaspora sammen potentiale. Det bør jeg kigge nærmere på.

Dette indlæg blev udgivet i Rollespil og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s