[Imperiet] Jagten

Så fik jeg kørt endnu et scenarie fra Imperiet. Det blev Jagten skrevet af René Toft, og jeg spillede scenariet sammen med Tomas Hugger, Ivan Kalatchev, Erik Schou Pontoppidan og Jakob Kjær Zimmermann.

Endnu engang havde vi en yderste fornøjelig session. Vi var færdige efter cirka en times spil, og scenariet holdt sig altså i den grad indenfor novelle formen. Jeg havde kun forberedt dette scenarie, og vi kunne nok godt have brugt at spille et til. Det var lidt hult at mødes en lørdag aften for kun at spille i en time. Næste gang vil jeg forberede 2 scenarier, just in case.

Grundidéen med scenariet, om de fire brødre og deres interne konflikter og deres fader står klart igennem hele scenariet, og det er en fin og effektiv fortælling. Vi savnede lidt mere spil med papa inden han kom hjem og var blevet et røvhul. Strukturen hvor man hoppe frem og tilbage imellem jagten og flashback-scener virkede godt, dog fik vi klart mest ud af flashback-scenerne. En scene fra før krigen hvor brødrene var på jagt med deres far kunne nok have gjort noget for scenariet.

Flere af spillerne syntes karaktererne var lidt for tomme. Der var sådan set rigeligt med tekst, men måske lidt flere mål, eller lidt mere at spille på kunne måske have skabt lidt mere variation i fortællingen. Måske ligger noget af problematikken i virkeligheden i at selve jagten ikke er specielt spændende at spille. Jeg syntes personligt at karaktererne var okay stille op overfor hinanden, men jeg kunne godt fornemme vi kørte lidt i loop i jagt scenerne.

Selve systemet er ligegyldigt, og lettere irriterende fordi der flere steder i scenariet bliver brugt system, uden at det har nogen reel indflydelse på fortællingen. Det virker lidt illusionistisk, men dog ikke noget stort problem. Mine spillerer var i hvert fald fuldt indforstået med systemets rolle, og havde nok spillet med denne slags regelbrug før. Det ville i mine øjne havde været et lidt bedre scenarie uden disse regler.

Karaktererne er fyldt med små hemmeligheder, og flere af dem kommer ikke rigtigt i spil. Det er en gammelt kendt problem, og det ville have været fedt hvis der var mere åbenhed i scenariet. Jeg tror også de hemmeligheder har en af grundene til at spillerne syntes karaktererne manglede noget.

Scenariet er mest af alt et intrige scenarie. Eller det er i hvert fald det der lægges op til i slutningen. Karaktererne ender nok med at komme lidt op at toppes i sidste scene, der bliver lagt op til Zigmund skal slås imod Heinrich der tydeligvis er mærket af Kaos, og at Fritz’ og Franz’ tager deres evige kappestrid til næste niveau. Det virker malplaceret og underligt, og vi fik også en underlig slutning i denne forbindelse. Den underliggende intriger virker meget forceret, og jeg forstår ikke hvorfor den overhovedet er med i scenariet. Dette er nok scenariet største svaghed.

Overordnet set var scenariet baseret på en god fortælling, strukturen i scenariet var fin, og jeg syntes karaktererne var fine, selvom mine spillerer var mere lunkne på dette område. Scenariet har nogle klassiske problemer med hemmeligheder og system, og intrigerne virkede underlige og forcerede. Overordnet set var spillet en god oplevelse.

Der blev givet 3, 3, 3, 4 og 4. Lige efter scenariet gav jeg det 4, men efter at have vendt det lidt i hovedet endte jeg på 3.

Dette indlæg blev udgivet i Rollespil og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

5 svar til [Imperiet] Jagten

  1. johsbusted siger:

    Glæder mig til megameget den næste anmeldelse. Der er så mange gode spil i Imperiet.

    Jeg tror at i min spilgruppe på Fastaval havde vi en bedre oplevelse af Jagten, men vi spillede det også hårdt og kort!

  2. johsbusted siger:

    Og hey! Jagten er stadigvæk top scorer med 3½ over I skoven forandres alle’s scorer på 2½. Jeg tror dog der godt kan være nogle endnu højere scorer gemt i samlingen 😀

  3. Man kan veksle dem til 10.000 kr, men kun hvis man får 7 for et enkelt scenarie. Ellers er de ikke noget værd.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s