[Jackpot City] 4: A New Face and a Big Bang

Vi spiller endnu, og i aften har vi vores 5. session, så nu må referatet fra 4. heller komme op. Vi har fået en fjerde spiller med i gruppen; Anna Lawaetz, som spiller Skinneren Midnight.

MC Moves_______________________________________________________

Når spillerne laver moves så ruller de terningerne. Generelt er spillets fokus på spillerne, og det er meget dem der bestemmer hvad spillet kommer til at handle om. Men hvis de ikke tager sig af MCens threats, kan det hurtigt gå galt for dem. Men MCen har også nogle moves. De involvere ikke terninger, men er mere en inspirationskilde over ting man kan gøre når spiller fejler et rul, ikke reagere på en truende situation eller når man har lyst til at de skal presses lidt. Ud over inspiration, så er det også guidelines til hvad man må, og hvad man ikke må. F.eks. så har jeg et move der hedder inflict harm (as established). Det udtrykker jo at jeg bliver nødt til først at gøre det klart for spillerne hvad de bliver truet med. Det nytter ikke noget de bare bliver mejet ned af en maskingevær, når de ikke var klar over der var en maskingevær til stede.

MC moves er ikke andet end en lang liste af stikord, såsom seperate them, turn thier move back on them eller take away thier stuff. Bogen har eksempler på alle disse basis moves, så man forstår hvad Vincent mener. Ud over den generelle liste, så har hver threat type også en række moves. F.eks. så har Warlords attack someone suddenly, directly and very hard, hvorimod en Grotesque har display the contents of its heart, og et Landscape kan present a guardian eller offer a guide. De threat specifikke moves har ikke eksempler, og det er ærgerligt, ikke mindst fordi de andre eksempler er ret fede at læse, og giver generelt et godt input til hvordan Apocalypse World kører i praksis.

Jeg syntes MC moves er ret fede. Det er ikke fordi de er specielt begrænsende. Jeg glemmer tit at kigge på listen, men når jeg kigger tilbage har jeg næsten altid lavet en form for et MC move. Omvendt så kan jeg nemt finde inspiration til noget, hvis jeg lige står og er blank i situationen. Og så er det fedt at de ikke alle sammen er onde. Min spillere var meget pressede i sidste session, og så kun jeg bruge mit move til at “provide another way”, i stedet for at de endnu engang skulle straffes for at slå dårligt.

MC moves er ikke struktur eller regler. Det er et værktøj. Det skal man lige vende sig til.

Referat_________________________________________________________

Denne gang skrevet af Caft. Jeg får i øvrigt mine spillere til at skrive referat ved at give dem et advancement når de gør det. Jeg har som sædvanlig rettet lidt, og tilføjet lidt.

“Playboy, The Nurse og Spector er stadig ude ved Red Mountain Airbase. Spector har brugt hele natten på at reparere de skader gruppen har forvoldt, samt fikse nogle robotter tilbage til fuld funktionsdygtighed.

PRINCESS står ved sit ord og tillader gruppen at tage den overskydende generator med. Gruppen skynder sig at tage af sted mod Jackpot City – inden der går mere galt!

På vej tilbage til Jackpot city er playboy sit sædvanlige overvågne selv, og gruppen kører lige i et bagholdsangreb af en større gruppe af Mother Superior’s bodysnatchers. Playboy bliver skudt og falder af trucken. The Nurse, der tydeligvis ikke er vant til at håndtere denne slags mennesker prøver at forhandle med de koldblodige mordere. Det kan kun ende galt, men Spector benytter sig af muligheden og får kørt sin nye minigun i stilling og mejer en håndfuld af Bodysnatchersne ned, og tvinger de andre til at søge dækning. I mellemtiden er Playboy kommet på benene igen, og går i gang med det han gør bedst – lave mennesker om til små klatter blod, hjernemasse og pulveriserede knogler. Spector hopper ud af trucken og bliver nærmest med det samme skudt af den sidste Bodysnatcher der har gemt sig fra Playboy. Heldigvis er The Nurse klar med sin shotgun, og får ramt den usle bandit. Mens Spector bliver vækket laver Playboy et trofæ – en halskæde bestående at ører fra alle de Bodysnatchers hvis hoveder stadig er nogenlunde intakte. Herefter humper gruppen tilbage til Jackpot City.

Da gruppen ankommer til Jackpot City tager de over for at aflevere den dyrt anskaffede generator og få et skud stoffer i The Nurses klinik. Inde på kasinoet møder de Midnight, en af Playboys veninder fra gamle dage, der er ankommet til byen. Midnight er en punker pige med pircinger og flotte tatoveringer fordelt mere eller mindre over hele kroppen. Hun siger selv hun er tatovør og performance artist og nok vil blive i byen et par dage alt efter hvor godt business er. Hun fortæller også hun skal performe samme aften, og vi da alle er inviterede.

Midnights forestilling viser sig at involvere kødkroge, wires og spil. Hun hooker sig selv op til et torvværk i loftet, og svæver rundt i luften som et kunstværk af smerte og skønhed. Hun har også brugt sin eksotiske snilde til at lokke Bishop med til en ‘tovtræknings-konkurrence’ hvor tovet spændes fast til kroppen med kroge, i stedet for at holdes i hånden. Midnight er rutineret, og snyder selvfølgelig. Da hun hooker Bishop og sætter hun krogene lige under hans brystmuskler, så han hurtigt taber konkurrence. Alle der ser forestillingen bliver meget facineret af Midnights kunsterriske ever, og især The Nurse er meget imponeret.

Mens dette står på har Spector fået lavet sin bombe færdig, og han ser sit snit til at få den smidt på Bishops bil mens Bishop og de fleste af hans mænd er inde og se Midnights show. Det går overreskende godt, og mens de tilbageværende vagter kigger den forkerte vej smutter Spector og og installerer bomben under kølerhjælmen i Bishops limosine.

Efter showet snakker Midnight og Playboy om hendes tatovering, og Playboy beslutter han da også skal have en! The Nurse indviger i at låne hendes klinik ud, og her får Playboy lavet en stor tatovering af at et træ, hvor trækronen nærmest er levende. Det er efterhånden tydeligt at playboy er besat at den onde skov. The Nurse to assistenter følger med når Midnight tatoverer, og skal pludselig også begge have tatoveringer.

The Nurse er efterhånden blevet helt optaget af Midnights kunsteriske evner, og de aftales at de skal mødes til en one-on-one session med mere kunst senere på aftenen. Dette udvikler sig til en hed aften mellem de to, med lige dele smerte og lidenskab.

Et par dage efter har Playboy fået overtalt mr Fux til at betale for en operation af hans hoved, da han efterhånden har fået rigtig mange alvorlige sår i de kampe han har været i.

The Nurse er på dette tidspunkt godt klar over de begge er blevet inficeret med Mutantsyge, og hun beslutter at benytte lejligheden til at dissikere Playboy lidt, for at finde en modgift til denne sygdom.

Skoven er begyndt at komme ind i byen. Playboy støder på en underlig mand, der helt udslutet kommer ind i byen, og snakker om skoven, og om at de er venner. Playboy har plantet lidt frø inde i byen, og der er efterhånden en del træer i Jackpot City. Der er ikke rigtig nogen der gør noget ved det, men folk er lidt utrygge ved situationen.

Sessionen slutter af med det skønne syn af Bishop der springer i luften sammen med hans limosine, hans truck og de fleste af hans mænd. På bomben har Spector sørget for at der står Snow, for at slå to med et smæk”

Spillerne har nu fået elimineret 1 threath nemlig Bishop. Men The Red Forest er ved at være godt fremme i skoene, og jeg har på fornemmelse at de bliver nødt til at gøre noget ved den i næste session. Og det bliver spændende at se om Playboy er i stand til at befri sig selv for den magt skoven har over ham.

Dette indlæg blev udgivet i Rollespil og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s