[The Promised Land] I: The Dead Brother and The Raid

Sammen med Christian Caft, Mads Egedal Kirchoff, Ivan Kalatchev og Jakob Kjær Zimmermann har jeg startet endnu en gang Apocalypse World op. Vi har besluttet at spille Broderkamp på en sommerhustur, hvor antal sessions og tiden til rådighed umiddelbart passer ret godt sammen. Vi har spillet vores første session.

I denne omgang vil vi gerne fokuserer på at integrere nye karakterer ordenligt, og forsøge at holde fast i de samme ting, i stedet for at blive ved med introducere nye ting. Og så ville vi gerne have noget med et stærkt fællesskab og muligvis lidt et fælles mål. Og at the physic malstrom var fælles for alle, sådan at der var det samme tema.

Settingen blev en kold, gold atomvinter, vi ved ikke præcis hvor. Karaktererne lever på en gamle olietanker, hvor de lever af at hente olie fra en gammel rig og sælge den til forskellige kystbyer, og primært til er raffinaderi som stadigvæk er funktionelt. Ydermere har de fleste en drøm om at finde den sydhavs-ø, som alle kan besøge i malstrømmen.

Så spiller vi med “meta-moves”. Det er altid rart at belønne folk, så hvorfor ikke.
When you show up for a session on time, gain 3 experience. If your MC is late, gain 5 instead.
When you write a summary, gain 5 experince.

Christian spiller Hardholder. Colonel Blackwater, som er en hård militant type, der leder en bunke ubehagelige typer, og i øvrigt tager beslutningerne ombord. Leder med hård hånd, er ikke bange for selv at træde til, og sørger for at tage sin del før han deler ud til folket.

Mads spiller Battle Babe. Scarlett er en atletisk kvinde i alt for lidt læder, og med knald rødt hår. Hun er for nylig blevet en del af Blackwater troperne. Scarlett er en problemløser er som regel for løst problemerne ved at råbe af folk. Jeg tror hun skaber flere problemer end hun løser, som en ægte battle babe.

Jakob spiller Touchstone. Road er en underlig skikkelse i en stor parker-coat, med en ukulele og en brochuer til Paradise Island. Han spreder håb om det sted de alle har været i deres drømme. Road holder til i kommunikations tårnet, hvor han kan sende glad surf-rock ud over skibets højtalere og prædike om paradis.

Ivan spiller Chopper. Snake Eyes har en bande af pirater, og de fleste af dem er folk der kom sammen med ham fra fængsels øen The Rock, hvor de var en af de 2 religiøse sekter der kæmpede om magten. De tabte og stak af. En dag dukkede de bare op på tankerene, og nu er de mekanikkerne her på skibet, og er kendt som The Gearjammers. Hans bande består af sorte mennesker i lyseblå UN uniformer, og de “kører” på vandscootere.

Selve referatet er her, forfattet af Ivan, redigeret af mig;

“Vores session begyndte med Road, der vækkede skibet med glad Hawaii musik og budskabet om the promised land. Dette blev ikke taget godt imod af den trætte teenagepige Sun der hellere ville sove længe end at høre på Road.

I mellemtiden var Battlebaben Scarlett igang med sin morgengymnastik i træningsrummet ved Blackwater HQ. Lejesoldaten Dog Head så på imens han slikkede sig om sin mund og posede kinder og kom med tilbud om at fremme Scarlett’s omdømme blandt Blackwater soldaterne i bytte for sex. Tilbudene blev ignoreret.

Snake Eyes begyndte dagen med sin bande nede i maskinrummet ved at bede morgenbøn til slangeguden Constantine the Constrictor, som blev afbilledet i form af en pyntet brandslange. Brandslangen blev rullet ud i mellemgangen i maskinrummet og der blev trommet på spande og rør med svensknøgler. Pludselig lægger Snake Eyes mærke til at hans lillebror, Dice, er væk og sætter straks sin højre hånd, den brutale pige Mimi, til at lede efter ham.

Da der mangler mad på skibet, inviterer Colonel Blackwater Snake Eyes på sit kontor hvor der bliver drukket gin, whiskey og besluttet at Junk City skal raides af Snake Eyes og hans Gearjammers. I bytte ville bandelederen have oberstens hjælp til at finde sin bror, Dice. Colonel Blackwater sætter straks Scarlett på sagen.

Scarlett går i gang med at lede efter Dice. Hun får selskab af Sun som ser op til hende og vil gerne hjælpe. For at finde Dice, åbner Scarlett sin hjerne. I form af en rød flamme, drømmer hun sig ind på sydhavs-øen som for hende er skæv og underlig. Træerne bløder. Hun finder Dice, som hun ser som en olieplet. Dice bliver holdt tilbage mod sin vilje, dybt inde i junglen, af tre gule flammer. Scarlett ved præcis hvor hun skal hen, og bevæger sig igennem skibets lastrum med Sun på slæb. Scarlett prøver at snige sig frem, men Sun larmer. De finder frem til en forslået skikkelse på jorden i et af rummene og bliver straks beskudt af tre asiatiske kvinder. Scarlett ser sit egen død som en vision. Hun bliver ramt flere gange, mister sin shotgun og må til sidst overgive sig, da en af de tre kvinder holder en pistol for hovedet af Sun. Kampen ender næsten som Scarlett forudså den.

Imens holder Road og Col Blackwater møde om Roads nye vision og spiser cocktailpølser dyppet i flåede tomater. Road ser helst at skibet sejler væk fra kysten til et sted hvor skyerne har den helt rigtige form og viser obersten sin rejsebrochure der omtaler en ferie på tropeøen Paradise Island. Efter mødet løber Road ind i Snake eyes som vil have Road med på røvertogt mod Junk City, da Gearjammers godt kan lide ham.

Imens bliver obersten kaldt på da hans folk hører skud. Med sine lejesoldater, Rourke, Hugo og Dog Head løber obersten ind i de tre asiatiske kvinder og en bagbundet Scarlett. Der opstår ildkamp i lagerrummet. De to grupper tager søger i dækning i hver sin ende af rummet indtil Rourke får listet sig rundt igennem en anden dør og obersten skyder en af kvinderne. Desværre står Sun i vejen og bliver savet over af oberstens kugler.

Da kvinderne er nedkæmpet bliver deres mad fundet. Der opstår uenighed om hvorvidt Scarlett skal have sin del af byttet men Col Blackwater må bøje sig da Rourke ikke er gald for Suns død og ser ud til at tage Scarletts parti i diskussionen. Dice er i kritisk tilstand og bliver båret op til Foster på infirmeriet.

Road går op på dækket for at åbne sin hjerne. Han ser sig selv i Hawaiiskjorte, hulaskørt, solbriller og solhat. Øen er præcis som i brochuren, og typerne hænger op over øen, imens alt for grønne træer står stille i vinden. Road bevæger sig imod en by på øen, hvor tre høje tårne står med sorte skikkelser på toppen. Skikkelserne skyder Road og han mister bevidstheden.

Snake Eyes er i skibets mess hall sammen med sin bande, hvor han pludselig er sulten og afkræver en lille pakke rosiner fra en af sine bandemedlemmer, som panisk fortæller at obersten tog dem. Snake Eyes får nyheden om sin brors tilstand og løber op på infirmeriet for at se til ham. Dice er død, og Foster er nonchalant og sarkastisk omkring hele situationen og bliver slået i ansigtet af en rasende Snake Eyes. Der bliver udvekslet trusler og Col Blackwater griber ind og sætter ro på situationen ved at præsentere Snake Eyes for ligene af Dices drabsmænd. Bandelederen tager ligene af kvinderne og Dice nedenunder hvor de bliver kogt og spist. Blackwater HQ får sendt en gryde menneskesuppe som tak for deres arbejde.

Road bliver fundet bevidstløs på dækket af Col Blackwater og fortæller at han ikke vil til Junk City på grund af skikkelserne. Obersten leder efter alternativer og taler med Snake Eyes om fængselsøen The Rock i skibets tiki-bar, hvor både obersten og Gearjammers har faste borde. Snake Eyes blev i sin tid bortvist fra øen da hans folk tabte religionskrigen mod tilhængerne af La Santa Muerte. Snake Eyes far, Sheamus, var leder af den religion som Gearjammers nu er de eneste levende repræsentanter af. Siden da er fængselsøen blevet en brutal sekt med egen madproduktion. Gearjammers er ikke velkomne på The Rock.

Skibet når Junk City. Col Blackwater udpeger et lagerhus, tilhørende banden The Jews, som mål for angrebet. Gearjammers sadler op på deres vand scootere, og Road tager med, selvom hans tur på øen har skræmt ham (-1 forward). Undervejs ryger han i det iskolde vand og må fiskes op af Snake eyes. Gearjammers sniger sig op til lageret og stormer ind. De bliver beskudt fra den fjerne side af lageret. Gearjammers er i overtal og takket være deres lyseblå UN skudsikre veste, stjålet fra en container på skibet, nedkæmper de vagterne og mister kun en mand. Varehuset bliver tømt for vagternes våben, batterier og mad. Da bådene bliver læsset bliver Gearjammers beskudt fra et ukendt sted. Det går dog værst ud over Road som bliver smidt op i en af slæbebådene. Snake Eyes bliver også ramt. Uden mulighed for at tage kampen op stikker Gearjammers af på deres jetski tilbage mod skibet.”

Jeg kunne ikke helt finde ud af hvordan man fik kampen i varehuset til at fungere. Hvordan bruger en chopper sin bande i praksis. Jeg ved ikke helt om jeg kunne lide de optional battle moves, som vi spillede med (vistnok for første gang). Og jeg stødte på det klassiske problem med seize by force. Kan jeg udrydde en hel bande med et succesfult slag, fordi mit mål er at seize deres liv by force? Men alt i alt var det en yderst underholdende session. Der er rigtig mange ting jeg glæder mig til at finde ud af.

Døde i denne omgang; Sun. De 3 asiater; Tall, Freckles og The Kid. Dice. En Gearjammer ved navn Spider. 15 ukendte goons.

Dette indlæg blev udgivet i Rollespil og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Et svar til [The Promised Land] I: The Dead Brother and The Raid

  1. Pingback: Luk din hjerne op | planB - this revolution will not be televised

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s