Anders og en akavet aften

Under Bifrosts (læs Ninas) arrangement “Leg med metoder”, prøvede vi en masse sjove ting. En af de mange ting der kom ud af workshoppen var skabelsen af et rollespilsdigt, som er et kort lille scenarie idealt på 15 minutter eller under. Anders og en akavet aften voksede ud af noget leg med klipning, og var en ganske underholdende fortælling, så jeg kan ligeså godt dele den med jer.

Anders og en akavet aften

Et rollespilsdigt skabt af Tobias Demediuk Bindslet, Nina Runa Essendrop, Anna Victoria Emilie Groth, Peter Munthe-Kaas, Jacob Nielsen, Kristoffer Thurøe og Asbjørn Olsen.*

Dette er et scenarie om det at være teenager, om at være akavet, pinlig og frustreret.

Scenariet kan køres med 3 eller flere mennesker. Det tager som lang tid som I har lyst til at køre det, men mit råd er at holde det på omkring 10 til 15 minutter**.

En af spillerne skal spille Anders, en ung teenager der prøver at score til en fest. I vores spil valgt vi 9 klasses afslutningsfest. Resten af spillerne skiftes til at spille dem som Anders prøver at score, og at være klippere. Alle scener er bygget op omkring Anders og et objekt. Resten af spillerne kigger på, og hvem som helst af “publikum” kan vælge at klippe scenen, hvorefter en ny scene bliver sat op med personen der klippede som nyt objekt. Publikums rolle er ikke at klippe scenerne på det dramatisk rigtige tidspunkt, men i stedet at skabe frustration hos Anders ved at klippe scenerne før han vinder noget, og ved at lade eventuelt pinlige situationer vare urimelig lang tid. Jeg forslår man spiller omkring 5 scener.

Jeg tror klipningen af scener virkede bedre med flere mennesker, men omvendt er der ikke ret meget at lave for “publikum”. Vi havde det ret sjovt med scenariet, og klipningen underbygger virkelig det pinlige og frustrerende. Kan bestemt anbefales vist man har lyst til at lege i et lille kvarter.

*Jeg håber ikke jeg har glemt nogen, ellers må du lige skrive.

**Jeg har overhovedet ikke styr på hvor længe vi spillede, men tror det passer meget godt.

Dette indlæg blev udgivet i Rollespil og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Et svar til Anders og en akavet aften

  1. Det minder mig en lille smule om Lars Vensild og Frederik Bergs scenarie Ligemænd. Det var spillederløst med stopur til at styre længden af hver scene. Det virkede ikke altid lige godt, men noget af det, der var fantastisk i det var scorescenerne. Både dem der skulle gå galt og dem der skulle gå godt. Det var fantastisk udfordrende at vide, at man skulle nå at spille tre fejlslagne scoringsforsøg på præcis seks minutter. Måske var det værd at kigge på, hvis du har lyst til at arbejde videre med emnet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s