[The Drowned Empire] I: Snakes in the Water and Fists in the Air

Mere Apocalypse World! Jeg har startet en ny kampagne op, og den er døbt The Drowned Empire. I denne session lærte jeg at 5 spillere er ret meget. Måske for meget. Men jeg vil gøre mit bedste for at give scenelys til alle, og jeg tror vi kommer til at arbejde en del med at aktivere folk der ikke er med i scenen. F.eks. ved at sætte dem til at spille bi-personer, eller ved at stille dem forskellige spørgsmål til det der forgår. Nogen der har erfaringer med 5 spiller i et set-up hvor de har hver deres historie (der godt nok involvere hinanden)?

Nis har været så venlig at tage noter til referat, setting og karakterer. Jeg har tilføjet og redigeret lidt.

Vores setting er et oversvømmet og delvist overgroet Seattle. The Space Needle bukker sig over byen, og ligner den hvert øjeblik kan vælte ned over det hele. Der er koldt og vådt. En solid tåge ligger sig rundt om byen det meste af tiden, blandt andet på grund af den store og dybe sprække (til Jordens indre?) som er slået igennem byen, hvor vandet koger over. Nogen steder er vandet i knæhøjde, andre steder flere meter dybt. Der er en slem sygdom løs i byen, The Ash, der får huden til at visne og blive grå. Folk snakker om at vandet bærer sygdommen rundt.

Svanas hardhold lever primært af fisk, eller hvad de nu fanger, men på toppen af et højhus har Monk et gartneri. Hvalros-scrimshaw er det primære betalings middel her. Svanas hardhold er centret omkring en stor battle cruiser, Hammer of Thor, som Svana og hendes bande, The Chosen of Asgard, sejlede ind i byen efter apokalypsen. Hardholdet er groft opdelt i The Chosen, de “indfødte” og trælle. Trællene er for det meste krigsfanger fra andre bander.

Byen er langt fra fuldt udforsket, og tågen og vandet skjuler mange hemmeligheder. Der er nogle andre småbander omkring det store hardhold, men der er ikke nogen andre store settlements… Eller i hvert fald ikke nogen folket kender til. Når folk åbner deres hjerne til Malstrømmen forgår det altid under vandet. Nogen gange bliver man suget ned, andre gange stiger vandstanden.

Karaktererne (og spillerne) er Svana (Dan Kierkegaard) er Hardholder. Hun styrer den grundstødte krydser Hammer of Thor med hård hånd. Hun har bygget et samfund der minder om et vikingekongshal – nogenlunde ligestilling for de ‘rigtige mennesker’ og en stor underklasse af trælle, der er groft undertykt og ikke rigtigt bliver set. Hun er en hård, men smuk, kvinde klædt i en parade uniform med masser af pels.

Doc (Michael Sonne Jørgensen) er en Angel. Kropsfixeret androgyn særling (psykotisk monster) der lever, og har sit infirmeri, i en gammel dansehal med spejle overalt. Stærkt optaget af The Ash, og leverer lægeydelser imod at kunne komme til at undersøge folks symptomer. H/n leverer stoffer til Always.

Acidburn eller Christina (Elias Helfer) er Operator. Driver et crew af scavengers og scouts, der holder øje med hvad der foregår i resten af ruinbyen. Kører også ‘The Mint’, den officielle kilde til betalingsdygtig scrimshaw, efter aftale med Svana. Hendes navn kommer fra det store kemiske brandsår hun bærer rundt på.

Always (Jacob Nielsen) er Hocus. H/n er den maskeklædte leder af ‘Familien’, en kult af indfødte, der ved de er de sande udvalgte og at deres rene blod gør de kan indgå end form for pagt med The Ash. Always er faderen, og til tider moderen, til langt de fleste børn i familien, som ikke acceptere nye medlemmer, da deres blod ikke er rent.

Circ (Nis Haller Baggesen) er Maestro’D. Han driver ‘cirkusset’, der leverer underholdning til de trængte masser i hardholdet. Show-kampe, henrettelser og gambling til alles fornøjelse. Kendt for sit gummiansigt der kan læses på store afstande.

Og så fik vi også spillet settingen og karaktererne lidt til live. Det startede med Svana fejlede sit Wealth rul; The Ash er i udbrud og der er ikke mad nok. Acidburn fik en halv succes på sit Moonlighting, og da hun havde gang i flere ting, er der en af dem der gik galt. Always familie har det nogenlunde på en parital succes, og får tjent lidt penge, taget en masse stoffer, og der bliver født to børn. Til gengæld er de ligeså sultne som resten af hardholdet.

Acid, Dolarhyde og Katinka er ude på deres scavenging gig. De er ved det fjerntliggende Wallmart, hvor de finder nogle containere de ikke har set før (lidt mærkeligt). Da de prøver at åbne dem, kommer der imidlertid noget ud fra en af dem, som laver et hul i deres pram så den synker. Acid prøver at Read The Sitch, og regner ud at der er nogen inde i containeren, og da Dolarhyde prøver at kigge ind bliver han skudt og synker ned under vandet.

Svana har bedt Circ om at arrangere noget underholdning der kan aflede indbyggernes opmærksomhed fra deres rumlende maver, og så vil hun til gengæld levere folk til arenaen. Fiskebossen (gangsteren) Kirk vil imidlertid gerne fucke med Svana, så han lægger pres på Circ for at dette til dette show skal spilles om madrationer, og for at skaffe en passende førstepræmie sender han Circ i retningen af gartneren Monk.

På en af sine morgenrunder i byen ser han at Lamprey (en fisker der er fast gæst hos Circ) er blevet drevet til kannibalisme af bar sult. Siden dem han spiser er døde af The Ash gør det Lamprey stærkt uren i Familliens øjne, og Always beslutter at vække nogle af sine kultister fra deres narkodøs og får dem til at henrette Lamprey, hvilket lykkedes uden problemer.

Doc skræller den gamle hud af hans foretrukne mannequin, og sender sine tro håndlangere, Mox og Mini, ud efter nye forsyninger. Der burde være rigeligt sådan som The Ash hærger for tiden.

Efter et kort standoff får Acid overtat folkene i containeren til at vise sig og ud kommer en vældigt stor tatoveret fyr. Han oplyser Acid om at The Snakes har overtaget kontrollen med Walmart, og at hun bedes pakke sig. Hun prøver at reddet sit crew op af vandet, men da hun sænker hovedet ned under vandet åbner hun sin hjerne. Hun ser Dolarhyde smile til hende imens nogle fangearme tager fat rundt om ham. Det Acidburn er virkelig bange for er at miste kontrollen, og specielt at miste sit crew. Prammen er tabt. Hun bestemmer sig for at hun nok hellere må fortælle Svana om Snakes.

Always afleverer liget af Lamprey og dem han var i gang med at spise til Doc. Doc er noget overrasket over Lampreys tilstand (muligvis mest skuffet over ikke at have været der da han døde) og konstaterer at der ikke er meget han kan bruge ligene til. Always tigger alligevel om ‘sjælemad’ til sin kult og Doc indvilliger imod at Always skal finde noget rødt hår til Doc.

Mox og Mini kommer slæbende tilbage med dagens høst af døde, og det viser sig at lille Bill, et at hardholdets glade børn, er blandt ofrerne. Og han er vist ikke helt død. Doc smider alle ud, men i stedet for at redde Bill, bruger han tiden på at undersøge den afkræftede dreng mens denne udånder.

Circ er nået over til Monk, en stor enfoldig kleppert, der driver et gartneri i et højhus. Monk ligger under Svana’s beskyttelse (og er bevæbnet til tænderne) så Circ overbeviser ham om at det er Svana der synes Monk skal levere en præmie til Circs show. Til gengæld vil Monk dog have en stjernerolle i Circs show, hvilket Circ så skal have koordineret med Svana, siden hun jo skulle levere folk til arenaen.

Svana er i møde med sine officerer (blandt andet Ralf) for at finde ud af hvordan de skal holde hardholdet under kontrol i de trænge tider. De beslutter at Circs shows skal bruges til at statuere nogle eksempler, ved at lade nogle opsætsige medlemmer gå holmgang med Svanas enforcer Karl.

Circ skal jo imidlertid have plads til Monk, og efter megen dansen rundt må han tilstå at Kirk har lagt pres på ham for at rode med showet. Han får dog lov til at køre showet som han vil, men til gengæld vil Svana fucke med Kirk (og dermed Circ) ved at tage Kirk’s knægt, Kirk Junior, som et af ofrerne til holmgangen.

Acid rapporter om The Snakes, som Svana tilsyneladende har hørt om før. I sand shoot the messenger stil, vælger Svana yderligere at antyde at Acid ikke har leveret det hun lovede fra sin scavenging, og giver allernådigst en udsættelse.

Da Circ forlader krydseren bliver han overfaldet af Ralf og Thorgrim, der ikke synes han skulle prøve at bestemme over Svana. Han bliver slået ud og smidt i havnen, hvor han lidt senere bliver fisket op af Mox og Mini, der tror han er et lig. Da de opdager han er i live, tager de ham med til Doc. Circ indvilliger i at Doc kan tage nogen blodprøver imod at få noget hjælp til hans blødende næse, og føler sig noget røvrendt da han bare får en kold klud, siden der jo ikke er noget alvorligt galt.

Vi fik dræbt 3 ukendte folk, lille Bill og Lamprey i denne session. Stille og roligt. Der var vist også nogle flere off-scene døde, men det tæller ikke rigtigt.

Om Asbjørn Olsen

Mechanical engineering student and game designer interested in everything from behavior change and self-reliance to woodworking and surrealism...
Dette indlæg blev udgivet i Rollespil og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Et svar til [The Drowned Empire] I: Snakes in the Water and Fists in the Air

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s