[Depereo] Passion

I Depereo spiller to af spillerne Passion (Kærlighed), to af spillerne spiller Ansvar (Ego). To af spillerne spiller Alexi (tidligere Æon, nu med nyt navn og nyt køn) og to spiller Theo (tidligere Trevor, igen nyt navn og nyt køn). Og der er altså fire spillere i alt. Dette indlæg handler om de to roller, Alexis Passion og Theos Passion.

Passion (Kærlighed) handler om at udforske de to rollers kærlighed til hinanden. Som ingen af dem er trykke ved. Og så handler det om at udforske deres kærlighed til sig selv og det de allerbedst kan lide at gøre. Og så står det jo i modsætning til deres anden side, Ansvar (Ego).

Scenariet er delt op i to dele. Selvom der vistnok kommer en tredje meta-del hvor rollerne diskutere med sig selv på en Fransk café. Der er små episoder, der ikke kronologisk eller logisk hænger sammen. Så er der Byen, som er baggrunden, eller det vi vender tilbage til. Episoderne er Passions område som udgangspunkt. Det er Passions rollerne der bestemmer over rollerne (med mindre Ansvar prøver at fravriste kontrollen fra dem), og det er Passion der sætter scener og rykker spillet frem.

Eksempel på hvordan jeg kunne se noget af et afsnit udspille sig:
“Alexi har for nyligt opsnappet informationer om lokationen på en af Theos underjordiske forskningscentre. Efter at have skudt vagterne, og hacket elevatoren, træder Alexi ud i den overraskende tomme bunker, med en blanding af spænding og frygt for hvad han finder hernede. Han bevæger sig overvågent igennem de hårde, kolde gange beklædt i stål. Theo følger med på overvågningen, og kigger spændt og bange på Alexis adrætte krop det invadere hendes allerhelligste. Han ankommer til midten af centret, hvor et besynderligt syn møder ham. En blålig Adonis fuglemand. Umiddelbart fyldt med stoffer, eller i hvert fald umulig at komme i kontakt med. Alexi, i tvivl om han skal dræbe, befri eller have sex med væsnet, vælger at tage det med sig ud af centret. Et andet sted bliver Theo rasende, ikke mindst fordi hun lige har mistet et interessant projekt, men også fordi Alexi lige har stjålet en excellent elsker. Hun sender sine agenter ud, og en jagt sætter ind. Bliver det til en kamp om fuglemanden? Eller glemmer de ham når de ser hinanden?”

Anne Vinkel har givet mig nyt input til spillets regler om hvem der styrer rollen hvornår. Som udgangspunkt er det Passion der styrer rollen i disse afsnit. Hvis Passion på et tidspunkt frivilligt overgiver kontrollen til Ansvar, så modtagere Passions spilleren 2 points. Dem kan h/n senere bruge til at overtage kontrollen over rollen i Ansvars scener.

Men okay, hvad med selve rollerne? Det er ikke fordi jeg har skrevet vanvittig meget endnu, men her er mine umiddelbare stikord.

Alexis Passion handler ud fra spontanitet, frihed, kaos, kærlighed og lyst. Han er anarkistisk i sin adfærd, i sit forhold til andre mennesker, og i sit forhold til sig selv. Han er styret af sine lyster, og er ikke tro imod sit ideal om frihed overfor andre end sig selv. Han elsker Theo men ville aldrig indrømme det. Og så elsker han kaos.

Theos Passion handler ud fra nygerrighed, vidensbegær, spænding, glæde og lyst. Hun er en lille pige med et forstørrelsesglas og resten af verden er de myrer hun sætter ild til. Hun elsker at prikke til ting og se hvad der sker, og har ingen etiske skrupler. Hun gør præcis hvad der passer hende. Hun kan ikke lade være med at eksperimentere, og hun nedbryder alle grænser hun kommer i nærheden af. Hun elsker Alexi, men ville aldrig indrømme det.

Om Asbjørn Olsen

Mechanical engineering student and game designer interested in everything from behavior change and self-reliance to woodworking and surrealism...
Dette indlæg blev udgivet i Rollespil og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s