[Faye] Synopsis

Jeg prøver at skrive til Fastaval igen i år, og her kommer mit første udkast til et synopsis. En viderebygning på den idé jeg pitchede her.

Faye

I en kafkaesque og transhumanistisk fremtid forelskes den unge robotreparatør Faye og sexrobotten Eve C-30, og sammen bliver de revet ind i en revolution ingen af dem havde forventet. Kærligheden udspiller sig side om side med revolutionen, og ingen af delene ender specielt lykkeligt. Et scenarie om forbudt kærlighed, frihed, revolution og robotsex.

Stemningen og tonen i scenariet er både fyldt med kærlighed og melankoli. Til tider er settingen dystopisk, men der er også fantastiske, smukke og fornuftige ting i den. Jeg er stærke inspireret af online tegneserien Dark Science.

Scenariet udspilles igennem en række scener der er struktureret via pre-skrevne dialog- og handlemuligheder. Teknikken, som er stjålet fra Vincent Baker, er blevet afprøvet på en Leg med metoder med stor succes. Setup er simpelthen at hver spiller har en liste med ting de kan sige til hinanden, og så skiftes de ellers til at komme med “spørgsmål” og “svar”. På de fleste liste vil der også være mulighed for selv at finde på noget.

Et eksempel på hvordan teknikken kunne se ud:
Faye (læser op): Min hånd bevæger sig stille imod din, og mine fingre rør dine, hvis det er okay? Eve (læser op): Det er okay, du må gerne blive ved. Faye (læser op): Min pande hviler imod din, og jeg kigger dig dybt ind i øjnene, hvis det er okay? Eve (læser op): Det er okay, men jeg tager det næste skridt. Eve (finder selv på): Jeg hvisker “Jeg har aldrig oplevet noget som dette før”, hvis det er okay? Faye (læser op): Det er okay, men jeg bliver nødt til at gå.

Ud over disse scener vil spillerne (muligvis) også selv have muligheder for at indsætte scener i kronologien, som de syntes de har brug for. Hvorvidt dette bliver en mulighed vil en spiltest vise.

Spiloplevelsen fokuserer på at skabe en intens og voldsom kærlighed, og der vil være lige dele skønhed og sorg. Samtidig vil spillet have en hård fokus på en speciel æstetik og en episk historie. Den meget stramme struktur både hjælper og udfordrer spillerne, og tvinger dem ind i spilstilen uden at give dem meget valg eller frihed.

Som det ser ud nu er spillet for 2 spillere og en spilleder og det er et novelle scenarie. Jeg er ved at have første spiltest klar, og efter den vil jeg nok være i stand til at lure om der skal bruges flere mennesker eller ej. Scenariet kommer til at indeholde sex og intensitet på et niveau der muligvis vil kræve en aldersgrænse.

Masser af kærlighed,
Asbjørn Olsen.

Om Asbjørn Olsen

Mechanical engineering student and game designer interested in everything from behavior change and self-reliance to woodworking and surrealism...
Dette indlæg blev udgivet i Rollespil og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

3 svar til [Faye] Synopsis

 1. jacobsn siger:

  Hej Asbørn.
  Du nævner meget teknik men du kommer ikke rigtigt ind på hvad det handler om.
  Men det er måske et meget åbent scenarie hvor spillerne selv kan vælge hvordan det starter og slutter?

  og så lige en rettelse..

  Du skriver : ingen af delen ender specielt lykkeligt.
  Det skal lige rettes til delene.

  • Handler om? Det syntes jeg er ret klart flere steder. F.eks. “Et scenarie om forbudt kærlighed, frihed, revolution og robotsex.” Hvis du mener en specifik gennemgang af fiktionen, så syntes jeg ikke det hører til i en synopsis. Men det er på ingen måde et frit scenarie, der er både stram struktur og en stram historie.

   • jacobsn siger:

    Personligt kan jeg godt lide at vide hvordan man regner med at forløbet bliver.. Det er jo mange emner du vælger at berøre, men hvad er det vigtige? Hvad er omdrejningspunktet? Det er de to spørgsmål jeg stiller mig selv når jeg har læst det.
    Jeg ved godt du fokusere på kærlighed og revolution, men kan du være specifik?

    Du skriver selv : ” Samtidig vil spillet have en hård fokus på en speciel æstetik og en episk historie.” Men hvad er det for en episk historie? En der op til spillerne selv?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s