[The Promised Land] XIII: Captain Foster

På skibet

Foster bestikker Kim for at tage kommandoen over skibet og sejler fra The Rock mod Greentown.

Folkene om bord gør oprør, under hvilket dør både Kim og Spider. Der hersker kannibalisme, druk og menneskejagt om bord. Alle med våben jæger dem uden våben for at spise dem. De svage gemmer sig nede i lastrummene.

Fra broen ser Foster Blackwater og Chaos’ bande skyde hinanden i en svamperus. En barter bliver smidt for at dæmpe balladen. Skibet bliver ramt af en torpedo og alle mand må hjælpes ad med at lukke dørene så vandet ikke oversvømmer skibet. Joe skal vælge mellem posen med de sidste frø og nogle mennesker i et oversvømmet rum og vælger menneskerne. Foster får lukket sig ude og vælger at oversvømme et rum fyldt med Blackwater for at redde sig selv.

Foster finder ud af at Joe vil have hævn over the Bloodeaters for Joe’s girl. Han vil have Foster til at gøre noget ved dem. Foster går ned i kælderen og tømmer nogle magasiner i tomrummet. Imens aftaler Joe med Shigusa om at booste svampene.

Der er ikke mad nok til at sejle til Greentown. Skibet må lægge til Junk City. Det ellers travle marked ligner en spøgelsesby. En gammel overlever, Grandpa, fortæller at Henry og the Jews angreb Lucy og hendes bande. De var blevet gale som en kult og handlen holdt op. Joe har hørt om Lucy og ved at hun sætter allerhøjst pris på hendes lillesøster. Lucy er meget svært bevogtet, men det er søsteren ikke.

På øen

Katinka, Vega og Baby er nede i kælderen. Deres hjerne fortæller dem, at paradis ligger flere hundrede meter under dem og der skal noget seriøst gravearbejde til plus sprængstof eller en gravko. De hører nogle fodtrin, som ikke tilhører nogen de kan se og vælger at forlade kælderen. Vagterne er tydeligt nervøse: ”Er det kun jer?”

Da de opdager at skibet er væk, går Baby i baglås. Vega åbner sin hjerne og ser forliste skibe og både. Ingen flugt til vands? Valgmulighederne er at grave i kælderen, skjule sig fra La Santa Muerte på den anden side af øen, og at tilstå, at man har mistet skibet og dermed også de våben og ammunition som Baby lovede Mom og vagterne i kælderen.

Der soves på den og dagen efter er der morgenbøn. En frivillig træder på alteret i gården og får blæst knoppen af. En ofring en gang i mellem skulle åbenbart holde Deep Blue – Djævlen fra Havet væk. Mom hører gruppens tilståelse og tager det overraskende pænt. Flugtruten til havs duer ikke, men The Rock har en helicopter. Mom har bare ikke noget brændstof, eller også vil hun bare ikke give dem det. Inden Mom finder nogle jobs til slænget, beslutter de sig for at udforske skoven på øen. De andre indbyggere vil ikke snakke om skoven. Imens vil Vegas maske Gretzky have at Vega graver til paradis, eller får fat i noget sprængstof eller en gravko, om Vega så skal slå ihjel for det.

Katinka har i nattens løb suget noget blod fra en fra The Rock. Han konfronterer hende med en ladt pistol, men Katinka er evigt cool, og manden går derfra med ordene ”du siger bare til hvis der er noget”

Der er skilte med dødningehoveder på og hjernen siger, at man skal følge stien. Der er en konstant summen i luften. Slænget går en tur om det skiltede område. De syntes at gå hele vejen rund da de pludseligt ser en bom og et vagtskur samt en vej ind.

Døde: Spider, Kim, en del Blackwater, en del fra skibet. En frivillig.

Hemmeligheder afsløret: Joe finder ud af, at Foster dækker over the Bloodeaters. Vega finder ud af, at Katinka endnu en gang ikke tror på paradis og er bare med for sjovs skyld.

Om Asbjørn Olsen

Mechanical engineering student and game designer interested in everything from behavior change and self-reliance to woodworking and surrealism...
Dette indlæg blev udgivet i Rollespil og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s