[Modus Operandi] Modus Operandi

Modus Operandi har terninger. Hjemmelavede terninger, med symboler og gøgl. Lidt ligesom Fantasy Flights Star Wars system. Men så overhovedet ikke alligevel. Jeg kommer tilbage til detjalerne i systemet senere.

Modus Operandi, i Modus Operandi, er en række tal som kvantificere karakterernes personlighedstræk. Mekanisk set giver Modus Operandi mulighed for at bytte grundterninger ud med andre typer af terninger. Ud over Alsidig, som er grundterningen man altid ruller, så udgør Modus Operandi 5 personlighedstræk.

Inden man ruller sine terninger kan man tilvælge de personlighedstræk man har lyst til. Man er altså begrænset af sit Modus Operandi i forhold til hvilket terninger man har adgang til, men man har altid mulighed for at vælge dem fra. Dette er både et taktisk og et narrativt valg.

Herunder gennemgår jeg hver af de forskellige personlighedstræk, og noterer under dem hvordan deres 6 sider ser ud. Der findes 7 symboler:
Succes Succes. For at have succes med et slag skal du have flere af disse symboler end du har fejl symboler. Der er ingen ekstra fordele ved at have flere succes symboler tilovers.
FejlFejl. Hvis du ikke har flere succes symboler end du har fejl symboler, så er slaget en fejl.
Positiv BivirkningPositive bivirkninger. Kan give dig ekstra fordele, se her.
Negativ BivirkningNegative bivirkninger. Uheldig side effekter.
God SkæbneGod skæbne. Giver dig et godt skæbnepoint, se her.
Dårlig SkæbneDårlig skæbne. Giver dig et dårligt skæbnepoint.
RerollEn chance til. Du kan vælge at rulle denne terning om så længe den ligger på denne side, og du har 1 omrul eller flere tilbage. Det koster dig ikke noget omrul at gøre det, og du kan gøre det flere gange. Det vil sige hvis du ruller dette symbol som en del af dit sidste omrul, kan du ikke bruge effekten.

Modus Operandi består af:

Alsidig. Du har aldrig en værdi i dette personlighedstræk. Det er grundterningerne som du altid kan bruge af.

Side1-3 Side1-3 Side1-3 Side4 Side5 Side6

Forsigtig. Betyder du ikke tage nogen chancer når du udfører opgaven, og derved undgår utilsigtede tab og uhensigtsmæssige konsekvenser.

Side3 Side1-2 Side1-2 Side4-6 Side4-6 Side4-6

Medmenneskelig. Betyder du gør dit bedste for at være hensynsfuld og hjælpsom, og gøre det mest etiske forsvarlige(tm).

Side1-2 Side1-2 Side1-2 Side5 Side5 Side6

Radikal. Betyder at du er villig til at tage en risiko for at nå dit mål. Du gør dit bedste for at handle etisk korrekt, men succes er det vigtigste.

Side1 Side3 Side2 Side4 Side5 Side6

Opportunistisk.

Side1 Side2-3 Side3 Side4Side5  Side6

Kalkuleret. Betyder du er villig til at tage uetiske beslutninger og afmålte tab, så længe det hjælper dig med at nå dit mål.

Side1 Side2 Side3 Side4-5 Side4-5 Side6

Hensynsløs. Når du handler hensynsløst er du ligeglad med utilsigtede tab og diverse risici, så længe du kommer tættere på succes.

Side1-2 Side1-2 Side1-2 Side4 Side5 Side6

De 6 personlighedstræk hænger sammen i en cirkel, og det er muligt at flytte points løbende sammen med karakterudvikling. Mere om dette når vi kommer til Skæbne.

Om Asbjørn Olsen

Mechanical engineering student and game designer interested in everything from behavior change and self-reliance to woodworking and surrealism...
Dette indlæg blev udgivet i Rollespil og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

5 svar til [Modus Operandi] Modus Operandi

  1. Ahhh, I see what you did there. Omrullet på den alsidige terning er 3/6 success værd (hvis det er det man går efter), så den forøger chancerne på den alsidige til 7/12, hvilket gør den og den medmenneskelige er ret tæt på hinanden, men stadig forskellige. Smart, smart. Jeg kan dog ikke finde ud af om den smule god skæbne er det værd, men det kommer også an på om du har pillet ved skæbneterningerne…

    Som noget helt andet, kunne man så ikke kalde “alsidig” for “professionel”, for at give dem lidt flavor? De terninger er jo rimelig ‘no-nonsense’, mens alle de andre er følelsesladede. Plus, at som det er blevet understreget især i forhold til “gruppe møderne” er vores standard gear, vores udgangspunkt, at være professionelle.

    • Ja, det var et forsøg på at undgå at forsigtig og medmenneskelig ikke bare var clean out bedre. Og alsidig har jo så fået nonsense på siden sidst, med et X og et V. Og jeg syntes professionelt er for tæt på ekspert.

  2. Jakob K. Zimmermann siger:

    Jeg syntes Hensynsløs virker dårlig i forhold til Kalkuleret, den har en ekstra side med negativ effekt.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s